KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUÅ TVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
APEL ISTITUCIJAMA ZA POMOĆ
30.08.2017

U Glogovcu na adresi  Bilogorska 48 živi četiri obitelji starije životne dobi  i godinama mole za pomoć.  Zgrada je bila u vlasništvu Općine Koprivnički Bregi,  a  prije dvije godine  zgradu su  poklonila državi. Pošto im je prosječna mirovina  oko 1600 kuna nisu u mogućnosti sanirati krovište, dimnjake i uvesti  vodu.

Godinama su molili  i mole za pomoć Općinu Koprivnički Bregi koja se na sve njihove vapaje oglušavala i zatvarala uši i oči.  Zgrada je puna vlage, a  jadni ljudi kažu da romi bolje žive od njih. Sa malim mirovinama nemoguće im je  sanirati kroviše ili priključiti vodu koja je osnovica za normalan život. Dimnjaci su u katastrofalnom stanju i čim zapuše vjetar,  dim im se vraća u stanove. Vodu dobivaju četiri puta na dan po 5 minuta od gosp. Zvonka Severa . Za gospo. Zvonka imaju samo dobru riječ jer da njega nema , ne bi imali vode. Kad pada kiša prokišnjava sa svih strana , a na tavanu su postavili najlone koji im malo pomažu ali ipak voda dolazi do strujnih istalacija i svi se boje da se ne dogodi tragedija.

Hrvatska je socijalna država i stanovnici Bilogorske 48 u Glogovcu mole ljude dobre volje, istitucije Hrvatske države da im pomognu da mogu dostojanstveno živjeti.

KOPRIVA.INFO

FOTO


Iznajmljivanje Å¡atora

Pratite nas i na facebookuViše