KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
PRIOPĆENJE ┼ŻUPANA DARKA KORENA
15.11.2017

“Kao predsjednik Skupštine Društva Piškornica d.o.o. upoznat sam s činjenicom, kao i ostali predstavnici osnivača, kako direktor Mladen Jozinović, ujedno i direktor tvrtke-kćeri Piškornica Sanacijskog odlagališta, ima va┼żeći menad┼żerski ugovor s tvrtkom-kćeri Sanacijsko odlagalište prema kojem je predviđena isplata, odnosno nagrada, za pozitivan financijski rezultat. Smatram kako postupke direktora Jozinovića mo┼żemo promatrati s dva aspekta, pravnog i moralnog. Kao direktor tvrtke s pravnog aspekta vjerojatno nema reperkusija za takav postupak, jer direktor ima predviđene ovlasti za donošene takvih odluka, ali s moralnog aspekta smatram kako nije korektno to što je učinio, kao ni procedura ni iznos koji si je isplatio.

U međuvremenu je pokrenuta inicijativa za osnivanjem Nadzornog odbora tvrtke-kćeri Sanacijsko odlagalište, ali u tom trenutku takvo tijelo nije postojalo.

Što se tiče izjava i medijskih istupa kolega ┼żupana koji su osnivači tvrtke Piškornica d.o.o., moram naglasiti kako do ovog trenutka nije odr┼żan zajednički sastanak te će on biti uskoro odr┼żan mojom inicijativom. Što se tiče navodno odr┼żanog sastanka (koji spominje ┼żupan Posavec) trojice ┼żupana Posavca, Kolara i Čačića, tvrdim da mene nitko nije pozvao na takav sastanak, a moram izraziti i sumnju da je do sastanka došlo, jer u navodno vrijeme odr┼żavanja tog sastanka su ┼żupani Čačić i Kolar bili zajedno sa mnom na sjednici kolegija ┼żupana Hrvatske zajednice ┼żupanija.

Što se tiče samog projekta, kao ┼żupan koji predstavlja suvlasništvo od 22,5 posto, projektu pristupam odgovorno i smatram da je previše vremena, novaca i truda ulo┼żeno u taj projekt da bi se od njega odustalo”, stoji u priopćenju koje potpisuje ┼żupan Darko Koren.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e