KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Predsjednica PZRS Verica Rupčić najavila aktivnosti
22.11.2017

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ┼żenama Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora organizirao je tematsku sjednicu na temu "Aktivnosti i mogućnosti za jačanje kapaciteta Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ┼żenama", na kojoj je sudjelovala predsjednica ┼żupanijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica ┼Żupanijske skupštine Verica Rupčić. Sjednici su prisustvovali saborski zastupnici i zastupnice, predstavnici/e nadle┼żnih dr┼żavnih institucija te organizacija civilnog društva.

Predsjednica Rupčić je prezentirala rad Povjerenstva po pitanju prevencije nasilja te naglasila va┼żnost suradnje s institucijama, koje se na razne načine bave problematikom nasilja. Istaknula je dobru suradnju s Policijskom upravom Koprivničko-kri┼żevačkom te s nekim udrugama, a posebice s udrugama osoba s invaliditetom. Najavila je i planirane aktivnosti, kojima će Povjerenstvo na poseban način obilje┼żiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ┼żenama.

U četvrtak 23. studenoga na đurđevačkoj tr┼żnici će Povjerenstvo u suradnji s Udrugom Hera odr┼żati javnu akciju u okviru Kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ┼żenama. Javna akcija se provodi u okviru projekta “Podrška ┼żrtvama i svjedocima“ kojeg provodi “HERA“ Kri┼żevci.

            Cilj javne akcije je  osvještavanje javnosti o problematici nasilja nad ┼żenama, ali i dostupnost informacija o mogućnosti zaštite, pomoći i podrške osobama koje do┼żivljavaju nasilje. Tijekom javne akcije građanstvo će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja, gdje i kome se ┼żrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.

            Povjerenstvo sa svojim partnerima Policijskom upravom i Udrugom osoba s invaliditetom "Bolje sutra" organizira, kao inovativnu aktivnost (jedinstvenu u RH), Parlaonicu "USUDI SE, POKRENI SE! Reci NE nasilju!", koja će se odr┼żati u petak 24.studenoga 2017.g. u 10 sati u dvorani COOR Podravsko sunce. Pozvane  su institucije i udruge koje se bave problematikom nasilja, kao i srednje škole te suradnici i partneri  da se pridru┼że i aktivno sudjeluju te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv nasilja nad ┼żenama, ali i svih ostalih oblika nasilja u našem društvu.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e