KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupan Darko Koren potpisao ugovore za stipendiranje studenata
28.11.2017

U prostorijama ┼Żupanijske uprave u ponedjeljak, 27. studenoga ┼żupan Darko Koren potpisao je ugovore za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije za akademsku godinu 2017./2018.

Ove akademske godine stipendije u visini od 700 kuna mjesečno dodijeljene su 20 najuspješnijih studenata s područja ┼Żupanije, prema kriterijima deficitarnosti struke, ostvarenog prava na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, ostvarenog uspjeha u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godine studija, ostvarenih nagrada, socijalnog statusa, posebnih propisa i uključenosti u volontiranje. Va┼żno je spomenuti i kako korisnik stipendije koji redovno upiše višu godinu studija kao redovan student, oslobađa se u potpunosti od obveze vraćanja primljenog iznosa stipendije, ukoliko do 31. siječnja naredne godine o tome dostavi dokaz Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine.

┼Żupan je naglasio kako se, nakon desetak godina kreditiranja studenata, ┼żeljelo krenuti s „novim modelom financijske podrške u obliku stipendija, koji je optimalniji i manje organizacijski manje zahtjevan, a provode ga i brojne jedinice lokalne samouprave“.

Dodjelom ovih dvadeset stipendija ┼żeljeli smo poslati poruku kako nam je stalo do obrazovanja, a posebno do obrazovanja mladih koji će biti nositelji društvenog, gospodarskog i svakog drugog napretka i razvoja na ovim prostorima. Također smo ┼żeljeli poruku o nu┼żnosti promjena u sustavu obrazovanja, u smislu poticanja upisivanja deficitarnih zanimanja koja su tra┼żena na tr┼żištu rada, što je bio i jedan od ključnih kriterija za dodjelu stipendija. Ova simbolična gesta pokazuje naše opredjeljenje obrazovanju kao prioritetu ulaganja i vjerujem kako će studentima olakšati ┼żivot i pomoći im na putu koji je pred njima.“, dodao je ┼żupan, po┼żeljevši studentima mnogo uspjeha u školovanju.

Studenti su ┼żupanu predstavili svoje studije i planove za zapošljavanje te zahvalili ┼Żupaniji na kontinuiranoj podršci, koja ih motivira za daljnje učenje i uspjehe.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, pročelnica Slu┼żbe ureda ┼żupana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te viši stručni suradnik za znanost Ivan Koren.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e