KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Sjednicom Antikorupcijskog povjerenstva obilje┼żen Međunarodni dan borbe protiv korupcije
11.12.2017
U prostorijama ┼Żupanijske uprave u petak, 8. prosinca sjednicom Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije obilje┼żen je Međunarodni dan borbe protiv korupcije, a tom je prilikom Duje Prkut iz GONG-a predstavio istra┼żivanje „Percepcija loših upravljačkih praksi u lokalnim zajednicama te upravljanje korupcijskim i reputacijskim rizicima kroz akcijske planove lokalnih i područnih (regionalnih) jedinica“.
Osim Povjerenstva, sjednici su prisustvovali i članovi ┼Żupanijskog savjeta mladih, na čelu s predsjednikom Dariom Carom, članovi ┼Żupanijske koordinacije za ljudska prava na čelu s predsjednikom i zamjenikom ┼żupana Ratimirom Ljubićem, članovi Savjeta za razvoj civilnog društva Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije na čelu s predsjednikom Robertom Vulićem, predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar te predstavnica Hrvatske zajednice ┼żupanija u Savjetu za suzbijanje korupcije Marina Horvat Pavlic.
Okupljenima se na početku obratila predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš koja je kazala kako su predavanje i sjednica dio dobre priče kojom se ┼żeli doprinijeti borbi protiv korupcije te kako je početkom tjedna odr┼żana prva aktivnost, radionica pod nazivom „Skini masku korupciji“ odr┼żana u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice.
„Povjerenstvo djeluje od 2014. godine te je jedno od rijetkih u Hrvatskoj koje ima aktivnost namijenjenu najmlađima, naš kreativni natječaj „Moja ┼żupanija bez korupcije“ u kojemu je ove godine sudjelovalo 60-tak predivnih dječjih radova iz 15 škola, gdje smo vidjeli kako i djeca shvaćaju da je korupcija društveno zlo.“, dodala je predsjednica Lakuš, naglasivši kako korupcija prije svega ugro┼żava ljudska prava te su zato okupili sve one koji se bave zaštitom i unaprjeđenjem ljudskih prava.
Pohvale na radu Povjerenstva uputio je i zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, izrazivši zadovoljstvo što su u obilje┼żavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije uključena i druga tijela koja se bave razvojem ljudskih prava te kako su u „učinkovitoj borbi protiv svih ne┼żeljenih oblika ponašanja u društvu najva┼żniji prevencija i zajedništvo“.
„Osnovna zadaća ┼Żupanijskog antikorupcijskog povjerenstva je ohrabriti građane na uočavanje i prijavljivanje, a time i na sprečavanje korupcije, što vrlo uspješno i čine“, zaključio je zamjenik Ljubić.

 Nakon uvodnih govora, Duje Prkut iz GONG-a predstavio je istra┼żivanje koje se fokusiralo na prepoznavanje korupcije na lokalnoj razini, a kao rezultat su analizirani formalni i neformalni mehanizmi upravljanja, njihovi odnosi te odnosi aktera koji ih primjenjuju, a koji mogu voditi “zarobljavanju” lokalne dr┼żave u Hrvatskoj.

Dodjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola je su sudjelovale u natječaju „Moja ┼żupanija bez korupcije“ odr┼żat će se u ponedjeljak, 11. prosinca u Knji┼żnici i čitaonici „Fran Galović“ s početkom u 19 sati.


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e