KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
U posjet Koprivnici do┼íla delegacija na čelu s Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle
03.02.2018

Ovog tjedna je u posjet Koprivnici došla delegacija na čelu s Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle, trećeg po veličini grada BiH od oko 130 000 stanovnika, a najviše je poznat po eksploataciji soli.

Inicijalni razlog je bio njegova posjeta Zagrebu u vrijeme Markovog sajma koji organizira Turistička zajednica Koprivnice već godinama te je tad prvi put vidio tradicijske obrte po kojima je Koprivnica poznata širom Hrvatske, ali i inozemstva.

Prilikom sadašnjeg posjeta direktor TZ Grada Renato Labazan prezentirao mu je Renesansni festival koji je prerastao u jednu od najvećih europskih povijesnih i tradicijskih manifestacija što je uistinu iznenadilo delegaciju iz Tuzle, a posebno su bili iznenađeni jedinstvenim  i po njima vrlo kreativnim poklonima od koprive (parfem, praline, čokolada, čaj, rakija, tjestenina, koprivnjaki i krigla).

Na sastanku je direktor TZ i autor Renesansnog festivala pozvan u Tuzlu kako bi svojim savjetima pomogao u osmišljavanju njihove buduće povijesne manifestacije na kojoj bi trebali sudjelovati i naši tradicijski zanatlije i ostali članovi udruge AnnoDomini. Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e