KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Tradicionalni Koprivnički fašnik održava se 10.veljače
03.02.2018

Za nedaće u Koprivnici bit će kažnjen Fašnik

Koprivnica 30.01.2018.- Koprivnica će se i ove godine obući karnevalsko ruho i to zahvaljujući Turističkoj zajednici grada, koja u subotu, 10. veljače organizira Koprivnički fašnik. Ova tradicionalna manifestacija u središte Grada privući će više stotina maskiranih sudionika koji će svojim maštovitim kreacijama, duhovitim nastupima te pjesmom i plesom zacijelo nadmašiti doživljeno na prošlogodišnjem uspješnom Fašniku.

 

  • Interes za sudjelovanje na Koprivničkom fašniku posljednjih godina raste, kako među najmlađima tako i među odraslima. Prošle godine sve nas je oduševio nastup djece iz COOR Podravsko sunce koju smo i posebno nagradili i nadam se da je to poticaj i ostalim osnovcima za aktivnije sudjelovanje na ovoj manifestaciji - ističe direktor TZ grada Renato Labazan.

Fašnička povorka krenut će ispred Doma mladih nešto prije 11 sati, da bi se po dolasku na Zrinski trg sve skupine predstavile gledateljima. Tu će se održati i suđenje Fašniku koji će, kako je to oduvijek bilo u Podravini, biti optužen za sve problem i nedaće u gradu. U ulogama tužitelja naći će se PraCinober i PraPresvetli koji će zajedno sa svojim PraPodravcima preuzeti ključeve grada već početkom sljedećeg tjedna. Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e