KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Pisanica od srca stigla u Brno
26.03.2018

U sklopu projekta Pisanica od srca Turističke zajednice Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, velika pisanica koju su u maniri navine oslikali Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček stigla je u češki Brno.

Pisanica je postavljena na najveći i najposjećeniji trg u Brnu, Trg slobode, a programu primopredaje prisustvovao je zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, koji je ujedno potpisao i svečani zapisnik o donaciji. Zamjenik je u svom govoru istaknuo „dugogodišnju povijesnu i kulturnu vezu između češkog i hrvatskog naroda“ te je pozvao domaćine da posjete Koprivničko-kri┼żevačku ┼żupaniju i razgledaju naše prirodne ljepote i znamenitosti.

Gradonačelnik Brna PetrVokr"5;ál zahvalio je na donaciji te izrazio ┼żelju za nastavkom suradnje između ┼Żupanije i Brna, a svečanosti su prisustvovali i veleposlanica RH u Češkoj, njezina ekselencija Ines Troha, počasni konzul RH u Češkoj Ivo Nešpor, direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Pragu Jelena Bilić te brojni uzvanici, posjetitelji i mediji.

Projekt je realiziran uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e