KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Pisanica od srca postavljena u Csurgu
01.04.2018

Nastavljajući višegodišnju uspješnu suradnju Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije i mađarskog grada Csurga, ┼żupanijsko izaslanstvo predvođeno zamjenikom ┼żupana Ratimirom Ljubićem u utorak, 28. o┼żujka poklonilo je građanima Csurga Pisanicu od srca.

Velik doprinos u realizaciji ovog projekta dala je generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga, a Pisanicu od srca koja će krasiti trg u Csurgu u maniri naive 2012. godine oslikali su molvarski slikari Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić te Drago ┼Żufika.

Simboličnom otkrivanju Pisanice od srca prethodio je prigodni program u Domu kulture, u kojem su uz domaćine sudjelovali i članovi Hrvatskog folklornog društva „Sesvečice“ iz Podravskih Sesveta, a prigodnim su se govorima obratili gradonačelnik CsurgaJánosFüstös  zamjenik Ljubić, predsjednik ┼Żupanijske samouprave ┼Żupanije SomogyNorbert Bíró te Vladin povjerenik za ┼Żupaniju SomogyZsoltNeszményi. Nakon svečanog programa, razgovaralo se o zajedničkom projektima, s naglaskom na prekograničnu suradnju.

Izaslanstvo Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, uz zamjenika Ljubića, činili su ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, pomoćnica direktora ┼żupanijske Turističke zajednice Kristina Sočev, stručni suradnik ┼żupanijske Turističke zajednice Krešimir Bla┼żek te voditelj ureda Turističke zajednice područja Dravski Peski Alen Janči.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e