KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupan upriličio prijem za vatrogasce povodom blagdana svetog Florijana
04.05.2018

U povodu Dana hrvatskih vatrogasaca i blagdana njihovog zaštitnika svetog Florijana, ┼żupan Darko Koren sa suradnicima u petak, 4. svibnja odr┼żali su prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, javnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica s područja ┼Żupanije.

Uz čestitke na po┼żrtvovnosti, zalaganju i profesionalnosti, ┼żupan je kazao kako je ponosan što je Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija najvatrogasnija u dr┼żavi, što ima svoju pozadinu u tradiciji i brizi za taj sustav.

Zahvaljujem svima koji uspješno vode i predstavljaju našu Vatrogasnu zajednicu na kvalitetnom odnosu i izuzetnoj suradnji. Unatrag nekoliko godina, tijekom velikih poplava i migrantske krize, imali smo priliku vidjeti koliko je va┼żno ulaganje u vatrogasni sustav, koji je temeljna snaga koja mo┼że odgovoriti na najzahtjevnije izazove. I nadalje ćemo brinuti o našim vatrogascima i njihovoj opremi koliko god nam to mogućnosti budu dopuštale te im ┼żelim uspješno djelovanje i što manje intervencija.“, dodao je ┼żupan. 

┼Żupan je ujedno uputio čestitke Ivanu Pečariću koji je svojim zaslugama u vatrogastvu zavrijedio Povelju Mirka Kolarića za ┼żivotno djelo koju je primio od Hrvatske vatrogasne zajednice.

Predsjednik ┼żupanije Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin zahvalio je ┼Żupaniji na svemu što čini za vatrogasni sektor, a posebno u dijelu kontinuiranog financiranja opreme. Pri tome je spomenuo izvanredne dislokacije na priobalju u kojima su sudjelovali koprivničko-kri┼żevački vatrogasci te je poručio kako su spremni na nadolazeću po┼żarnu sezonu.

Glavni zapovjednik ┼żupanijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan istaknuo je kako je u prošlog godini bilo 552 vatrogasna događanja, što je za 140 manje nego 2016. godine, a u porastu su bili po┼żari otvorenog prostora, kao i po┼żari dimnjaka. Također je spomenuo i sudjelovanje u 163 događanja dobrovoljne vatrogasne strukture s 964 vatrogasaca te kazao: „Dobrovoljna struktura ne mo┼że djelovati brz profesionalne, kao i obratno, te zahvaljujem svim vatrogascima na izuzetnoj suradnji i zajedničkim intervencijama.

Zapovjednik Habijan dodao je kako su prošle godine imali dva velika po┼żara otvorenog prostora, u općinama Rasinja i Drnje, a tijekom prva četiri mjeseca ove godine bilje┼że 146 vatrogasnih događanja. Što se tiče osposobljavanja, dosad je osposobljeno 184 vatrogasaca u različitim zvanjima, dok je 120 vatrogasaca završilo obuku za rad s opremom za zaštitu dišnih organa.

Što se tiče planova za naredno razdoblje, predstoji nam formiranje ┼żupanijskog Vatrogasnog operativnog centra koji će biti smješten u prostoru Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice. Obzirom da je svibanj mjesec zaštite od po┼żara, planiramo upoznati djecu iz vrtića s našom opremom, kao i proslavu nekoliko va┼żnih obljetnica, a 26. ćemo sudjelovati na Susretu hrvatske i slovenske vatrogasne mlade┼żi u Sloveniji. Na rasporedu je i hodočašće u Mariju Bistricu, kup natjecanje u Podravskim Sesvetama, kao i kup natjecanje Hrvatske vatrogasne zajednice memorijal „Stjepan Paša“ na kojemu je domaćin Vatrogasna zajednica Grada Koprivnice i DVD Koprivnica, a odr┼żat će se 27. svibnja.“, pojasnio je zapovjednik Habijan, dodavši kako će se u četvrtak, 10. svibnja, sukladno, zakonskim obvezama, u ┼Żupanijskoj upravi odr┼żati vatrogasna vje┼żba.

Prijemu su prisustvovali i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Kri┼żevaca Ivan Matosović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice Marijan Kicivoj, v.d. ravnatelj-zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca Matija Markešić, zamjenik predsjednika ┼żupanijske Vatrogasne zajednice Vladimir Piškor, tajnica ┼żupanijske Vatrogasne zajednice Mirjana Futač te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e