KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Zamjenik Sobota dodijelio nagrade najboljim koscima
07.05.2018

Sunčano vrijeme i mnoštvo posjetitelja obilje┼żili su tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji koje je u nedjelju, 6. svibnja odr┼żano na koprivničkom Sajmištu, u sklopu 22. Dana travnjaka Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije.

Vrijedni kosci pokazali su brzinu i preciznost u borbi s bujnom travom, a natjecalo ih se 17 u muškoj te četiri u ┼żenskoj kategoriji. Podršku su im pru┼żili i ┼żupan Darko Koren, zamjenici ┼żupana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar, dok je Udruga Zagoraca Podravine, na čelu s predsjednikom Matom Kuzminskim, priredila pravu zagorsku veselicu s prikazima starih običaja. Uz zagorski doručak s domaćim delicijama, moglo se vidjeti kako se rade štrukli sa sirom, koji su se zatim pekli u stogodišnjoj peći nasred Sajmišta. Veseli članovi Udruge i njihovi gosti pjevali su i plesali, ali i pokazali kako je nekad izgledao rad na polju, odnosno rastepanje, okretanje i sušenje sijena.

┼Żupan je Udruzi zahvalio na dugogodišnjem doprinosu organizaciji Dana travnjaka te ih je pohvalio na svemu što čine za očuvanje kulturne baštine svog kraja, dok je koscima po┼żelio mnogo uspjeha i sreće u natjecanju.

U muškoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Dragutin Grobenski, drugo mjesto Zlatko Barešić te treće Milan Mojčec, a priznanja i sponzorske pakete uručio im je zamjenik ┼żupana Darko Sobota. U ┼żenskoj konkurenciji kosom je najbolje baratala Barica Forjan, druga je bila Štefica Kemenović, a treća Branka Bukvić.

Ocjenjivačkim povjerenstvo predsjedala je dr.sc. Marcela Andreata-Koren, ostali članovi bili su Vlado Kušec, Zdravko Cveler, Mateja Lončar i Darko Novotni, a sponzorske nagrade osigurali su Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija, Comet, Syngenta i Basf.

Na natjecanju u ručnoj košnji trave sudjelovali su i Dragutin Lohajner, Marija ┼Żevnar, Siniša Rendulić, Martin Baričević, Branko Gregi, Stjepan Hr┼żenjak, Josip Dolenec, Stjepan Matoničkin, Dragutin Lončarek, Alojz Gašparić, Mato Kuzminski, Slavko Hladika, Josip Prstarić, Boško Blesić i Stjepan Ledinski.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e