KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Na 11. Bambino kupu predstavili su se mladi uzgajivači stoke
07.05.2018

U sklopu manifestacije 22. Dani travnjaka Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, u nedjelju 6. svibnja odr┼żan je 11. po redu Bambino kup na kojemu se predstavilo 17 mladih uzgajivača stoke sa svojom teladi.

   Djecu, njihove roditelje i brojne okupljene pozdravili su zamjenik ┼żupana i predsjednik Organizacijskog odbora Dana travnjaka Darko Sobota, zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, pomoćnica ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije dr.sc. Nataša PintićPukec te predstojnica Područnog ureda Hrvatske poljoprivredne agencije u Koprivnici Tatjana Horvat. Zamjenik Sobota pohvalio je mlade uzgajivače na hrabrosti i predstavljanju svojih poljoprivrednih gospodarstava, dodavši kako je „Bambino kup pravi primjer volje i ┼żelje mladih generacija za bavljenje poljoprivredom“ te je ujedno zahvalio svim sponzorima, a posebno Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji na doprinosu manifestaciji.

    Predstojnica Horvat podsjetila je na test utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka, što je bila tema stručnih predavanja koja su odr┼żana u sklopu Dana travnjaka, te je naglasila kako je Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija prva po broju dostavljenih uzoraka. Ujedno je pozvala sve zainteresirane da se obrate za pomoć nadle┼żnim agencijama glede pisanja prijava za poticaje za Mjeru 14 koja se odnosi na dobrobit ┼żivotinja, a počinje se provoditi od 11. svibnja.

   Zamjenik Sobota i pomoćnica ravnatelja Nataša PintićPukec zatim su mladim uzgajivačima uručili zaslu┼żene medalje i pakete sponzora Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatske mljekarske udruge, Podravke d.d., Sano i Koestlina.

   Na 11. Bambino kupu nastupili su: FranAmbrušec, Antonio Bedoić, Leona Lalić, Mila Jug, Sebastian Krnjak, Edita Belušić, Leon Dlaka, Fabian Krnjak, Antonia Bedoić, Ivan Patačko, Valentino Gudić, Sara Hudin, Leona Belčić, Andrea Radmilović, Lana Patačko, Aleksandar Šuka i Branko Radmilović.  Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e