KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUĆ TVENI ĆœIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Prvi koprivnički lutkarski mjuzikl za djecu
07.05.2018
Koprivnica- Priče za djecu koprivničkog novinara Borisa Kralja, objavljene u dvije slikovnice, doĆŸivjet će i svoje kazališno izdanje. Zanimljive doĆŸivljaje jeĆŸa, zeca, mačke, ribe i ostalih ĆŸivotinja uprizorit će Lutkarska druĆŸina Kopriva, pec, pec Društva naša djeca Koprivnica u suradnji s učenicima OŠ Đuro Ester. Bit će to zapravo lutkarski mjuzikl s dvije priče u kojemu će uz male glumce Janu Senjan, Lovru Šeba, Reu Damjanović i Katju GaĆŸi nastupiti solistica Sara Višak i reperi Denis Bogdan i Toni Čubrilo. Scenarij je priredila Tigrena Csik koja je usto od ostataka platna, spuĆŸve i koĆŸe izradila lutke, autor songova je prof Mihael Kivač, za scenu je zasluĆŸna Gorana Babić, a za osvjetljenje i ozvučenje je zaduĆŸen Tomislav Jurenec.
Iznimno smo ponosni na novi projekt Lutkarske druĆŸine Koprivnica pec, pec jer je ovo prvi lutkarski mjuzikli za djecu nastao u Koprivnici domaćim snagama i na volonterskoj osnovi. NajzasluĆŸnija je neumorna voditeljica Lutkarske druĆŸine dr Tigrena Csik koja je okupila odličnu ekipu i nekoliko mjeseci uporno radila na neobičnoj predstavi namijenjenoj djeci od dvije godine na više, a koja uz zabavu donosi i vaĆŸne pouke. S obzirom da premijeru posvjećujemo obiljeĆŸavanju Dana obitelji pozivamo roditelje, te djedove i bake da nam se pridruĆŸe sa svojim najmlađima- ističe predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.
Premijera predstave/ mjuzikla - Mali jeĆŸ i zeko, Mačka, riba i ostali odrĆŸat će se u Domu mladih u Koprivnici u subotu 12. svibnja u 11h, a ulaz je besplatan. Nakon predstave koju su pomogli Baltazar, EurospuĆŸva, Arch i Kockica predviđen je razgovor s autorom priča Borisom Kraljom.  

Iznajmljivanje ĆĄatora

Pratite nas i na facebookuViše