KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Prvi koprivnički lutkarski mjuzikl za djecu
07.05.2018
Koprivnica- Priče za djecu koprivničkog novinara Borisa Kralja, objavljene u dvije slikovnice, do┼żivjet će i svoje kazališno izdanje. Zanimljive do┼żivljaje je┼ża, zeca, mačke, ribe i ostalih ┼żivotinja uprizorit će Lutkarska dru┼żina Kopriva, pec, pec Društva naša djeca Koprivnica u suradnji s učenicima OŠ Đuro Ester. Bit će to zapravo lutkarski mjuzikl s dvije priče u kojemu će uz male glumce Janu Senjan, Lovru Šeba, Reu Damjanović i Katju Ga┼żi nastupiti solistica Sara Višak i reperi Denis Bogdan i Toni Čubrilo. Scenarij je priredila Tigrena Csik koja je usto od ostataka platna, spu┼żve i ko┼że izradila lutke, autor songova je prof Mihael Kivač, za scenu je zaslu┼żna Gorana Babić, a za osvjetljenje i ozvučenje je zadu┼żen Tomislav Jurenec.
Iznimno smo ponosni na novi projekt Lutkarske dru┼żine Koprivnica pec, pec jer je ovo prvi lutkarski mjuzikli za djecu nastao u Koprivnici domaćim snagama i na volonterskoj osnovi. Najzaslu┼żnija je neumorna voditeljica Lutkarske dru┼żine dr Tigrena Csik koja je okupila odličnu ekipu i nekoliko mjeseci uporno radila na neobičnoj predstavi namijenjenoj djeci od dvije godine na više, a koja uz zabavu donosi i va┼żne pouke. S obzirom da premijeru posvjećujemo obilje┼żavanju Dana obitelji pozivamo roditelje, te djedove i bake da nam se pridru┼że sa svojim najmlađima- ističe predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.
Premijera predstave/ mjuzikla - Mali je┼ż i zeko, Mačka, riba i ostali odr┼żat će se u Domu mladih u Koprivnici u subotu 12. svibnja u 11h, a ulaz je besplatan. Nakon predstave koju su pomogli Baltazar, Eurospu┼żva, Arch i Kockica predviđen je razgovor s autorom priča Borisom Kraljom.  


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e