KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
TREĆA VIROVSKA PRKAČIJADA Virje, 11. i 12. svibnja 2018.
09.05.2018

Dragi ljubitelji podravskih prkača!

Dobrodošli na, treću po redu, Virovskuprkačijadu 11. i 12. svibnja 2018. godine! To je poziv iz Virja, podravske „prijestolnice“ gostoljubljivosti i dobrih prkača. Dvodnevno događanje i slavljenje „Njegovog veličanstva prkača“ bit će obilje┼żeno bogatim programom, od izrade prkača u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje, u Osnovnoj školi  prof. Franje Viktora  Šignjara, gdje u natjecanju sudjeluje desetak škola iz Podravine, do izbora na za najbolju „prkačicu“. Sudionici će moći kušati brojne vrste prkača iz raznih podravskih  mjesta. Očekujemo posjetitelje iz cijele Hrvatske.

Kako bismo sudionike upoznali s prkačima iz svijeta; gostuju eminentni slastičari iz Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Malte, Armenije i Albanije koji će na svojim radionicama pokazati njihove tradicijske prkače i kolače, način njihovog spravljanja, a sudionici će ih moći kušati.

Na posebnom cookingshow maštovita jela prikazat će legenda Hrvatskog kulinarstva Stevo Karapand┼ża uz vrsne promotore kulinarstva Podravke.

Posebnu čast ovom događanju ukazali su; predsjednik WACS-a svjetske organizacije kuhara i slastičara, SarkisYacoubian, predsjednik svjetske organizacije taste ofpeace (Kuhari bez granica), predsjednik Saveza slastičara Malte (Malta Chefssociety), te Branko Ognjenović udruga Renato– kuhari bez granica.Općina Virje će sa Savezom kuhara Malte, te Udrugom Renato - kuhari bez granica potpisati povelju o suradnji.

Prkači, a i Virje dio su čarobne priče o turističkoj, slastičarskoj i gastronomskoj posebnosti Podravine čija je tradicija spravljanja isprepletena u sve pore prošlosti i sadašnjosti Virja i Podravine. Onako kako je to opisao u svojoj pjesmi virovski pučki pjesnik Petar Petričec;Na dva, tri herava, rasklimana, posođuvana stola, prestrli smo bele stolnjake, mesje, kolačovlje nanosili, rodbino i prijatelje znakupili, mo┼żikaše pogodili, kesocelonočtancare i ┼żice mučili…

Budite i Vi sudionikom te naše priče!

Očekujemo Vas na  „Virovskoj prkačijadi“ 11. i 12. svibnja 2018.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e