KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Zamjenik Ljubić odr┼żao prijem za sudionike 3. Alpe Adria festivala mladih pisaca
18.05.2018

Kako bi obilje┼żili početak 3. Alpe Adria festivala mladih pisaca, zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić sa suradnicima je u petak, 18. svibnja ugostio mlade autore Theodoru Bauer, Tomu Podstenšeka, MiklosaBenedeka i Andriju Škare, kao i Marka Gregura i Darka Pernjaka iz Organizacijskog odbora Festivala.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo što su mladi pisci ponovno došli u Koprivničko-kri┼żevačku ┼żupaniju te kazao: „Svake godine Festival dobiva na kvaliteti i sadr┼żajnosti te zahvaljujem Organizacijskom odboru što se potrudio pronaći autore koji će svojim djelima doprinijeti vašem programu. Posebno je za pohvalu vaše gostovanje u srednjim školama, knji┼żnicama i Sveučilištu kroz što potičete mlade na čitanje i pisanje, ali i razmišljanje o knji┼żevnosti te interakciju s autorima. ┼Żelim vam ugodan boravak u ┼Żupaniji te uspješan nastavak Festivala i buduće suradnje.“

Predsjednik Organizacijskog odbora Marko Gregur zahvalio je ┼Żupaniji na podršci Festivalu kroz koji se povezuje s ostalim zemljama Saveza, kao i brojnim partnerima koji su omogućili da se kroz Festival pove┼że cijela zajednica.

Cilj nam je utjecati na mlade ljude da počnu čim više čitati i pisati, ali i da se čitava kulturna scena Podravine i Prigorja podigne na višu razinu, kao i da hrvatska knji┼żevnost postane vidljivija u inozemstvu. Ujedno ┼żelimo najbolja djela mladih autora u okru┼żenju predstaviti publici, a drago nam je i da nam se ostvarilo da počnemo objavljivati knjige naših gostiju. Ove je godine to knjiga Tome Podstenšeka „Papir, škare, kamen“ koju će izdati Umjetnička organizacija artikulacije koja je i organizator ovog Festivala. Nadam se da ćemo u sljedećim godinama uspjeti još više razviti program, kao i pokrenuti Kulturni centar koji će obuhvaćati sve ovakve projekte.“, dodao je Marko Gregur te napomenuo kako je va┼żni da su sudionici Festivala dobri autori, ali i aktivni kulturni promotori.

U ime autora obratili su se Tomo Podstenšek, koji je kazao kako je Koprivnica predivan grad s ljubaznim ljudima te zahvalio što je ponovno dobio priliku biti dio ove lijepe priče, te MiklosBenedek je, uz zahvale na gostoprimstvu, istaknuo kako je prvi put u Koprivnici te da planira doći i sljedeće godine.

Pokrovitelji 3. Alpe Adria Festivala mladih pisaca su Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija i Savez Alpe Jadran, a središnje događanje na rasporedu je u subotu, 19. svibnja u 19:30 u dvorištu Muzeja grada Koprivnice pod nazivom “Zvjezdana noć: Impresije srednjoeuropske knji┼żevnosti”.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e