KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Dani otvorenih vrata udruga i manifestacija Hrvatska volontira
23.05.2018

Volonterski centar Koprivnice, projekt Udruge Kopriva, otvara svoja vrata i organizira akciju povodom manifestacije Hrvatska volontira

Volonterski centar Koprivnice, projekt Koprivničke inicijative volontera i aktivista - Udruge Kopriva, ovog tjedna sudjeluje u Danima otvorenih vrata udruga i provodi akciju u sklopu manifestacije Hrvatska volontira.Kao dio programa Dana otvorenih vrata udruga, poziva sve građane, volontere i organizatore volontiranja da posjete ured u Domu Mladih Koprivnice (prostor RumKo, ulaz iz atrija), 25.05. u razdoblju od 10 do 17 sati. Tom će se prilikom svi zaintersirani moći upoznatisa radom centra, informirati o mogućnostima volontiranja na području grada Koprivnice i upisati se u volontersku evidenciju, a također podići i volontersku knji┼żicu.Svaki posjetitelj će dobiti i letak sa osnovnim informacijama Volonterskog centra Koprivnice, dok će ispred samog ureda biti postavljena i info-ploča sa trenutno dostupnim volonterskimprogramima koje nude organizatori volontiranja u Koprivnici.

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira,26.05. u razdoblju od 15 do 19 sati, Volonterski centar Koprivnice na lokaciji projekta udruge Kopriva - Zajednički eko vrtovi, planira provesti akciju izrade hotela za kukce i uređivanja dječjeg igrališta. Hotel za kukce izradio bi se od različitih materijala koji su se planirali baciti (drvene letve ili palete, stare cigle, suhog lišća, grančica, kore drveta..), a ┼żelja je da se izradi stanište koje će privuči razne korisne kukce na eko vrtovima. Planirano je i uređenje i obnavljanje dječjeg igrališta, bojanje metalnih konstrukcija, eventualno popravljanje nedostataka kako bi sprave bile što sigurnije i privlačnije za korištenje. Na samu akciju, osim korisnika vrtova, pozvani su i svi zainterirani sugrađani, pojedinci i organizacije koje ┼żele sudjelovati i pomoći u stvaranju novih sadr┼żaja na Zajedničkim eko vrtovima. Planirane aktivnosti primjerene su za sve uzraste, a također i za djecu uz pratnju roditelja. Biti će osigurani sav potreban materijal dok se od volontera očekuje da se primjereno obuku i ponesu zaštitne rukavice.

Udruga Kopriva će kroz planirane aktivnosti povezati nekoliko kontinuiranih programa i projekta koje udruga provodi: projekta Zajednički eko vrtovi (projekt društvenih urbanih vrtova), programa Volonterskog centra Koprivnice (lokalni volonterski centar) te programa Produkcija Nije bitno (video aktivistička produkcija).


Srdačan pozdrav,

Petra Travinić

Voditeljica Volonterskog centra Koprivnice

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e