KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
U ┼Żupaniju stiglo 2 milijuna kuna za sufinanciranje projektno-tehničke dokumentacije EU projekata
23.05.2018

U srijedu, 23. svibnja ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela ┼Żalac s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave potpisala je 264 ugovora ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za lokalne razvojne EU projekte.

U ime Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije ugovore je potpisao ┼żupan Darko Koren i to za projekte rekonstrukcije Područne škole Veliki Poganac i energetske obnove Osnovne škole Ferdinandovac, koji su zajedno vrijedni 230 tisuća kuna, dok je potpisivanju prisustvovala i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, kao regionalni koordinator. Ugovore s ministricom ┼Żalac potpisali su i predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja ┼Żupanije, i to Grad Kri┼żevci, Grad Đurđevac te općine Kalnik, Kloštar Podravski, Ferdinandovac, Gornja Rijeka, Gola, Hlebine, Sokolovac, Đelekovec, Legrad i Drnje. U svrhu sufinanciranja izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte u ┼Żupaniju je ukupno stiglo 2 milijuna kuna.

Ugovori su potpisani prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova koji je pokrenut kao potpora jedinicama lokalne i područne samouprave u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje EU sredstava. Ministarstvo ovim programom ┼żeli pridonijeti br┼żem društveno-gospodarskom razvoju, prvenstveno slabije razvijenih područja putem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte, utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima, a sredstva programa u iznosu 120 milijuna kuna osiguravaju se na proračunskoj poziciji Fonda za regionalni razvoj kroz tri proračunske godine.

Na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta koje je moguće kandidirati ili na ESI fondove još u ovoj financijskoj perspektivi ili na druge trenutno raspolo┼żive financijske mehanizme. Ostali projekti sukcesivno će se pripremati i koristiti kao podloga za programiranje novog proračunskog razdoblja.

 


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e