KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupanija potpisala Sporazum o financiranju s HGSS Stanicom Koprivnica
27.06.2018

U utorak, 26. lipnja u prostorijama ┼Żupanijske uprave, ┼żupan Darko Koren i pročelnik Hrvatske gorske slu┼żbe spašavanja Stanice Koprivnica Dejan Bojovski potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti Stanice, a potpisivanju su prisustvovali i pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, pročelnica Slu┼żbe ureda ┼żupana Melita Ivančić te član Stanice Danijel Petrović.

┼Żupan je snagama HGSS-a zahvalio na dosadašnjoj suradnji i svemu što su zajedno postigli, dodavši: „Srećom, Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija spada u manje rizične prostore koji po svojim obilje┼żjima ne zahtijevaju vaš češći i intenzivniji anga┼żman, no postojale su krizne situacije u kojima je bila potreba vaša pomoć i one su odrađene na najbolji mogući način, te samo mogu zahvaliti članovima HGSS-a koji su zaista u svakoj prilici prisutni i na raspolaganju. Ovo potpisivanje ugovora dokazuje naše zadovoljstvo te se nadamo i daljnjoj odličnoj suradnji.“

Zamjenik Ljubić, koji je ujedno i načelnik ┼żupanijskog Sto┼żera civilne zaštite, kazao je kako je HGSS, uz vatrogasce, glavna operativna snaga Sto┼żera, a glavne su im prednosti njihova organiziranost i opremljenost.

Svoje znanje i vještine, osim u kriznim situacijama, pokazuju i na vje┼żbama koje redovito provodimo, a posebno su za pohvalu inovativne metode koje primjenjuju u radu.“, istaknuo je zamjenik Ljubić, dodavši kako je u planu omogućavanje dodatnog prostora za skladištenje njihove opreme.

┼Żupan je posebno zahvalio na dolasku pročelniku Prizmiću koji je obišao prostore Stanice Koprivnica koja je osnovana 2016. godine te pohvalio njezin napredak i rad.

Istaknuvši kako je HGSS u posljednje vrijeme pokretač mnogih procesa u Republici Hrvatskoj u području zaštite i spašavanja te predlagač novih zakona, pročelnik Prizmić dodao je kako su operativna snaga koja djeluje u zajednici, a opet ima svoju vertikalu i predstavlja dr┼żavu, na čemu se bazira suvremeni europski pristup civilnoj zaštiti.

Sustav je onoliko jak koliko ga budemo svi zajedno učinili otpornim, a HGSS svojim djelovanjem i edukacijama mladih doista mo┼że značajno utjecati na otpornost i prevenciju. Naš će se daljnji razvoj temeljiti upravo na operativnim snagama i poboljšanju materijalnih uvjeta za širenje sigurnosne kulture. Vidimo da ┼Żupanija ima razumijevanja za naše potrebe te vam zahvaljujem na potpori koju nam pru┼żate.“, poručio je pročelnik Prizmić.

Zahvalama ┼Żupaniji na podršci pridru┼żio se i pročelnik Bojovski, dodavši kako osim na ovom području, sudjeluju i u akcijama u drugim ┼żupanijama te su svojim sposobnostima spremni odgovoriti na sve izazove.

Iz godine u godine rastemo, čak smo proširili članstvo, a cilj nam je da imamo članove po cijeloj ┼Żupaniji. U aktivnostima koje provodimo potrebna nam je pomoć ┼Żupanije jer bez zajedničke suradnje nema napretka.“, napomenuo je pročelnik Bojovski te pojasnio kako kontinuirano provode edukacije, a trenutno broje 19 članova i 4 suradnika koji čekaju na status članstva.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e