KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupan i suradnici sastali se s kotorskim biskupom Ilijom Janjićem
19.07.2018

Na inicijativu predstavnika crnogorske zajednice i učitelja u Područnoj školi Bakovčica Radovana Kne┼żevića, ┼Żupanijsku je upravu u četvrtak, 19. srpnja posjetio kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić kojeg su dočekali ┼żupan Darko Koren, predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar, zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Uz Radovana Kne┼żevića, posjetu je prisustvovao i ┼żupnik iz Zrinskog Topolovca Milan Kerš.

┼Żupan je biskupu zahvalio na posjetu i predstavio osnovne informacije o Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji, njezine prirodne i kulturne znamenitosti, gospodarska i demografska kretanja te ga je upoznao s najva┼żnijim ulaganjima u području školstva i zdravstva. Također je naglasio kako ┼Żupanije njeguje odlične odnose kako s religijskim zajednicama, tako i s predstavnicima nacionalnim manjina, koje uvijek podr┼żava u njihovim aktivnostima. Što se religije tiče, ┼żupan je spomenuo ┼żupanijsku posebnost, a to je da se na ovom području nalaze čak tri biskupije – Vara┼żdinska, Bjelovarsko-kri┼żevačka i Grkokatolička.

Uzvrativši zahvale na prijemu, biskup Janjić ┼żupanu i suradnicima govorio je o svom ┼żivotnom putu, koji ga je iz Bosanske Posavine odveo u Pazin, Split, Herceg Novi pa naposljetku i u Kotor, dodavši kako mu je ovo 23. godina otkako obnaša biskupsku slu┼żbu. Također je govorio o ljepotama Kotora, koje se mogu promatrati kao prirodne, kulturne i duhovne, kao i o povijesti same Kotorske biskupije.

Zahvale na dobrodošlici uputio je i Radovan Kne┼żević, koji je vrlo aktivan u povezivanju ┼Żupanije s crnogorskom, ali i drugim manjinama, a na kraju sastanka biskup je pozvao ┼żupana i suradnike u posjet Kotoru, kako bi nastavili prijateljsku suradnju.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e