KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Odr┼żan 21. Dan rajčice u Umagu
27.07.2018

Podravka predstavila novu Tetra Pak proizvodnu liniju u tvornici rajčice u Umagu vrijednu više od 7 milijuna kuna

U organizaciji Podravke d.d., Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umaga, uspješno je odr┼żan 21. Dan rajčice, kojim se obilje┼żava stoljetna tradicija prerade rajčica u Umagu. Dan rajčice i ove je godine započeo stručnim skupom u Gradskoj vijećnici u Umagu, na kojem domaći i strani stručnjaci razmjenjuju znanja i iskustva o suvremenim trendovima u proizvodnji i preradi rajčice teje tradicionalno završio dodjelom priznanja najzaslu┼żnijim proizvođačima rajčice za preradu.

Nakon stručnog skupa i obilaska proizvodnih i pokusnih površina pod rajčicom za preradu, Podravka je u svojoj tvornici za preradu rajčice u Umagu predstavila i novu Tetra Pak A3 Flex proizvodnu liniju vrijednu više od 7 milijuna kuna koja, zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, omogućava br┼żu preradu rajčice i veći kapacitet prerade, unaprjeđuje planiranje proizvodnje te doprinosi sigurnosti i uštedama u troškovima energenata.Obnovljena Tetra Pak proizvodna linija omogućavadugotrajnost i svje┼żinu proizvoda te fleksibilnu proizvodnju Podravka passate volumena 500 ml ili 200 ml.

U Podravkinoj tvornici koja mo┼że preraditi i 12.000 tona rajčice, prošle je godine 10.000 tona rajčice prerađeno u 50 dana, a ove će godine i veća količina rajčica, zahvaljujući novojTetra Pak liniji, biti prerađena u još kraćem vremenu.

Večernji sati Dana rajčica i ove su godine rezervirani za nezaobilaznu „Feštu od rajčica“, jednu od najposjećenijih zabavno-gastronomskih manifestacija u Umagu. Podravkini promotori kulinarstva ponovno će pripremati delicijes Podravkinim proizvodima od rajčice, a dodana vrijednost ove fešte je humanitarna akcija kojoj se rado odazovu i Uma┼żani, ali i njihovi gosti. Prikupljena sredstva ove godine usmjerit će se za nabavku radiološkog aparata.

Osim humanitarne note i kulinarskog showa, Fešta od rajčica ponudit ćemnogo zabave uz glazbu i nezaobilaznog Lina za najmlađe, a tom će prilikom biti najavljen i nagradni natječaj RajčiCar u kojem Podravka nagrađuje onoga tko najpreciznije pogodi koliko će se kilograma rajčica ubranih na istarskim poljima preraditi u ukusnu Podravka passatu. Kao pomoć mo┼że poslu┼żiti podatak da je prošle godine ubrano i prerađeno točno 12.116.189 kg rajčicaIznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e