KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Koprivnički lutkari uspje┼íno nastupili na PIFu u Zagrebu
19.09.2018

Nizu uspješnih gostovanja mali lutkari okupljeni u dru┼żini Kopriva,pec,pec Društva naša djeca Koprivnica dodali su još jedno i to na presti┼żnom Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-u koji se odr┼żava u Zagrebu od 15. do 21.rujna. Koprivnički lutkari nastupili su su na Paviljonu na Zrinjevcu predviđenom predstavama za najmlađe i izveli lutkarski mjuzikl Mali je┼ż i zeko, Mačka, riba i ostali nastao prema slikovnicama koprivničkog novinara Borisa Kralja. Osim simpatija brojne djece i roditelja koji su pratili predstavu, pobrali su i pohvale organizatora i predstavnika medija. Svi oni bili su zadivljeni sigurnošću i maštovitošću djece u animaciji lutaka, tim više jer je koprivnička dru┼żina bila najmlađi sudionik 51. PIF-a  i jedna od svega pet skupina u kojima glume djeca. Mali glumci Jana Senjan, Lovro Šeb, Rea Damjanović i Katja Ga┼żi dali su i intervjue za dječje radio emisije, pa su doista bili pravi promotori Grada Koprivnice i Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije koji im daju podršku za djelovanje.

Pohvale su stigle i za songove u mjuziklu autora prof Mihaela Kivača, scenu koju je osmislila Gorana Babić, te lutke koje je izradila dr Tigrena Csik, neumorna volonterka Društva naša djeca najzaslu┼żnija za višegodišnje uspješno djelovanje lutkara u Koprivnici.

  • Ponosna sam na članove Lutkarske dru┼żine Kopriva pec,pec jer su pokazali da se mogu ravnopravno nositi s daleko iskusnijim glumcima. Mi smo bili jedini predstavnici našeg Grada i ┼Żupanije, jedina skupina koja djeluje u okviru Društva naša djeca, a ne nekog profesionalnog kazališta i potvrdili smo da se i na volonterskoj osnovi mogu raditi odlični projekti- ističe dr Tigrena Csik, voditeljica Lutkarske dru┼żine Kopriva pec,pec.

Lutkarski mjuzikl prikazan na PIFu u Dječjem tjednu početkom listopada moći će pogledati i djeca u Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e