KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Županija podržala preventivnu akciju “Zajedno za manje stradalih u prometu”
19.09.2018

U sklopu projekta ,,Europski dan bez poginulih u prometu” i Europskog tjedna mobilnosti, u srijedu, 19. rujna na glavnom je koprivničkom trgu održana preventivna akcija ,,Zajedno za manje stradalih u prometu”, koju su podržali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i ostali suradnici.

Akciju provodi Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, Povjerenstvom za promet Grada Koprivnice, županijskim Zavodom za javno zdravstvo, Županijskom upravom za ceste, Autoklubom Koprivnica, gradskim i županijskim udrugama osoba s invaliditetom te Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica.

Župan je tom prilikom zahvalio svima uključenima na doprinosu razvijanju prometne kulture te je poručio sudionicima u prometu da se pridržavaju propisa, a posebno onih koji se odnose na ograničenja brzine i korištenje alkohola.

Tijekom preventivne akcije predstavljen je projekt EDWARD, a građanima je ukazano na posljedice kršenja prometnih propisa, kako od strane vozača motornih vozila, tako i od strane pješaka i biciklista. Poseban naglasak akcije stavljen je na negativan utjecaj alkohola na sigurnost cestovnog prometa, gdje su građani mogli isprobati tzv. ,,pijane naočale” koje simuliraju utjecaj opojnih sredstava na vozače.


www.podravka.hr/eva-sardine/

Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e