KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Nizom aktivnosti obilje┼żen Svjetski dan srca
30.09.2018

Na glavnim trgovima u Koprivnici i Đurđevcu u subotu, 29. rujna obilje┼żen je Svjetski dan srca   u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Odjela kardiologije Opće bolnice “Dr. T. Bardek” Koprivnica te Udruge kardioloških bolesnika Koprivničko-kri┼żevačke, kojima su se pridru┼żili i volonteri Crvenog kri┼ża te Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije.

Obilje┼żavanju na koprivničkom trgu prisustvovali su zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić i predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar te ostali suradnici, a za sve je građane tom prilikom bilo omogućeno mjerenje tlaka, šećera u krvi te indeksa tjelesne mase od strane učenika koprivničke Medicinske škole. U ime Grada Koprivnice akciju su podr┼żali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostri┼ż.

Svjetska kardiološka konferencija svake godine na ovaj datum pokušava nizom aktivnosti skrenuti pa┼żnju javnosti na pobol i smrtnost od bolesti srca i mo┼żdanog udara, što je vodeći zdravstveni problem u svijetu. Ovogodišnji program obilje┼żavanja Svjetskog dana srca odvija se pod sloganom “Za moje srce, za tvoje srce, za sva naša srca diljem svijeta!”, a kako bi se što više informirali o ovoj va┼żnoj javno-zdravstvenoj temi, građanima su dijeljeni i edukativni letci, uz savjete kardiologa  o kardiovaskularnom zdravlju, zdravim ┼żivotnim navikama te izbjegavanju srčanog udara.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e