KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
TERAPIJSKO JAHANJE
10.06.2019

Udruga Osmijeh-terapijsko jahanje uz voditelja jahnja za osobe s invaliditetom ima i instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom. Naime, Petra Čolig Šarić, uspješno je završila istoimenu edukaciju prve generacije ove struke u Hrvatskoj. Uz Petru, edukaciju je upisalo i završilo još 14 kandidata Iz Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Kutine, Đurđevca, Čakovca i Zagreba. Svi kandidati dolaze iz klubova i udruga koje se bave ili se planiraju baviti aktivnostima pomoću konja za osobe s invaliditetom. Edukacija se odr┼żavala u Osjeku, a organiziralo ju je i provelo Učilište OBRIS te Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja „MOGU“ iz Osijeka.

Ova edukacija bila je nadogradnja i zaokru┼żivanje prikupljenog znanja koje je Petra kroz godine prikupljala volontirajući u provedbi terapijskog jahanja u Konjičkom klubu Koprivnica, a kasnije u udruzi Osmijeh-terapijsko jahanje,sudjelujući u organizaciji i provedbi aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

U Osmijehu, trenutno aktivnosti pomoću konja polazi 26 korisnika, svaki korisnik na jahanje dolazi jednom tjedno, a aktivnosti se provode uz svima već znane kobile Camillu i Dorinu. Partner programa je i Udruga Latice koja poma┼że u sufinanciranju provedbe programa za svoje članove putem projekta odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e