KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupan sa suradnicima prisustvovao proslavi Dana Općine Sveti Petar Orehovec
29.06.2019

Svečanom sjednicom Općinskoj vijeća u petak 28. lipnja Općina Sveti Petar Orehovec obilje┼żila je Dan Općine. Na sjednici su sudjelovali i ┼żupan Darko Koren sa zamjenikom Darkom Sobotom te predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar s potpredsjednicom Vericom Rupčić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus, koji je uvodno naglasio kako je dosad odr┼żano 16 sjednica, a sve su odluke na njima donesene jednoglasno. Načelnik Općine Franjo Poljak  nakon toga se osvrnuo na proteklo razdoblje te izdvojio nekoliko projekata  među kojima ulaganja u vodoopskrbni sustav, uz naglasak  kako je za  modernizaciju cesta utrošeno 3,6 milijuna kuna sa ┼żeljom da u narednom razdoblju asfalt dođe do svake kuće.

Poljak je na kraju govora posebno zahvalio Vladi RH, Ministarstvu poljoprivrede. Ministarstvu demografije, Ministarstvu demografije i fondova EU, Hrvatskim vodama, ┼ŻUC-u, saborskim zastupnicima Branku Hrgu i Damiru Felaku te Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji u čije ime se nazočnima obratio ┼żupan Darko Koren.

„U Svetom Petru Orehovac vidi se realan napredak za što je zaslu┼żno vodstvo Općine, a veliku ulogu imaju i povećani prihodi novim Zakonom o financiranju lokalne samouprave. Što se tiče projekta sportske dvorane koju svi ┼żeljno iščekujemo mogu kazati kako će brzo doći vrijeme u kojem ćemo detaljnije govoriti o izgradnji. Dogovorili smo model koji daje garanciju da ćemo se uskoro veseliti oko tog projekta“, kazao je ┼żupan Koren i čestitao blagdan sv. Petra i Pavla te svima čestitao Dan Općine.

Prigodnim govorima obratili su se i dr┼żavni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, dr┼żavni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Velimir ┼Żunac, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, a i ime načelnika pozdravne riječi uputio je načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj.

Na kraju svečane sjednice dodijeljene su zahvalnice učenicima i njihovim mentorima za odlične rezultate ostvarene u protekloj godini, a program su dodatno uljepšali članovi KUD-a Prigorec.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e