KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Svečanom sjednicom i bogatim kulturno-umjetničkim programom Općina Peteranec proslavila Dan Općine
29.06.2019

U Društvenom domu u Peterancu u četvrtak, 27. lipnja odr┼żana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je Općina Peteranec proslavila svoj dan. Sjednici su prisustvovali i ┼żupan Darko Koren, zamjenik ┼żupana Darko Sobota, predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar te potpredsjednica ┼Żupanijske skupštine Verica Rupčić, saborski zastupnici Damir Felak i Branko Hrg te općinski načelnici i brojni drugi uzvanici.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mario Ga┼żi, a nakon prigodnog promotivnog filma u kojem su prikazani najva┼żnija postignuća tijekom posljednjih godinu dana, načelnik Općine Krešimir Matijašić govorio je o ostvarenim projektima na području Općine istaknuvši va┼żnost suradnje s ┼Żupanijskom upravom i njenim stručnim slu┼żbama koje su uvijek na usluzi.

Većinu onoga što smo zamislili smo i realizirali, primjerice pješačku stazu koja nam je bila dugogodišnja ┼żelja te novouređene prostorije i spremište našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva koje smo danas svečano otvorili. Uskoro ćemo krenuti i s projektom biciklističke staze prema Koprivnici na što čekamo već 20 godina. Riješili smo imovinsko pravne odnose i nadam se da ćemo krenuti s gradnjom u vrlo brzom roku. Posebna zahvala ide i ┼Żupaniji, njenom vodstvu i slu┼żbama s kojima imamo odlične odnose.  Kroz suradnju u projektima ┼Żupanija nam je pomogla s više od 200 tisuća kuna i na tome im veliko hvala“, kazao je Matijašić te naglasio kako će kapitalni projekt aglomeracije na području Peteranca biti realiziran u budućnosti u vrijednosti od 35 milijuna kuna.

┼Żupan Koren je čestitao svim mještankama i mještanima njihov Dan i nadolazeći blagdan svetog Petra i Pavla te pohvalio vodstvo Općine na neposrednosti u komunikaciji sa ┼żiteljima i tijelima regionalne samouprave.

„Ponosni smo na naš partnerski odnos, a brojni projekti koje Općina ostvaruje s ┼Żupanijom su dokaz toga. U sektoru školstva na ovom smo području unazad nekoliko godina imali  dva velika kapitalna projekta po pitanju obnove i nadogradnje škola u Sigecu i Peterancu što nas sve zajedno čini sretnima. Vidi se da se vodi briga o vašem mjestu, često prolazim kroz  Općinu i izrazito mi je drago da se vidi ovakav napredak. Mnogo se toga promijenilo, od prometne infrastrukture, novih poslovnih objekata i poslovnih subjekata koji dolaze, što budi optimizam. Čestitam od srca na svemu što ste realizirali, veselimo se budućim uspjesima i ┼Żupanija će s velikim zadovoljstvom pridonijeti da se to i ostvari“, istaknuo je ┼żupan Koren.

U ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića okupljenima se obratio zamjenik ┼żupana Darko Sobota koji je uz čestitke istaknuo va┼żnost korištenja sredstava iz europskih fondova koja stoje na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave.

„Peteranec je dobar primjer povlačenja europskih sredstava pokazali ste aktivnost i znanje kako realizirati projekte, a moram naglasiti kako je po tom pitanju i na nacionalnoj razini došlo do velikih pomaka zbog rada aktualne Vlade i premijera Plenkovića. Prije dvije godine naslijedili smo stanje u kojem je iskoristivost sredstava bila svega osam posto, a danas smo na 65 posto i uvjeren sam da ćemo do kraja mandata stići do 90 posto iskoristivosti. To će pomoći kako bi naše jedinice lokalne samouprave osigurale sigurnost i stabilnost, posebice kod mladih ljudi Peteranca kojima i ovim putem čestitam na uspjesima koja su ostvarili za svoju općinu. Siguran sam da će takvih uspjeha biti još i više“, istaknuo je zamjenik Sobota.

Okupljenim uzvanicima i stanovnicima Peteranca u ime načelnika čestitke je uputio i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, kao i saborski zastupnik Damir Felak izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora koji su istaknuli marljivost svih ┼żitelja općine te podsjetili na va┼żnost korištenja decentraliziranih sredstava i suradnju s regionalnim i dr┼żavnim tijelima vlasti.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi te zaslu┼żnim mještanima, a večer je završila uz bogat kulturno-umjetnički program koji su izveli učenici Osnovne škole Fran Koncelak Drnje i članovi udruge Sigečko srce te KUD-a Gruntovec.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e