KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Ne propustite 15. Dan povrća Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, manifestaciju posvećenu promociji i razvoju domaće povrtlarske proizvodnje
04.07.2019

U subotu 6. srpnja na središnjem koprivničkom gradskom trgu odr┼żat će se edukativno promotivna manifestacija 15. Dan povrća Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije koja će i ove godine okupiti velik broj izlagača i proizvođača povrća s područja naše ┼żupanije. Ova značajna manifestacija koja je posvećena promociji i razvoju domaće povrćarske proizvodnje, okuplja podravsko-prigorske povrćare koji iz godine u godinu pokazuju svu raskoš i kvalitetu domaćeg proizvoda. Svoje će domaće proizvode tako predstaviti čak 46 izlagača, a posjetitelji će moći i kupiti ponešto iz bogatog asortimana povrćarskih kultura. 

Povrtlarska proizvodnja u Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji ostvaruje značajne pomake po pitanju brojnosti proizvođača, ali još va┼żnije i po obimu  njihove proizvodnje, a tome uvelike pridonose i brojne mjere i subvencije za pravne i fizičke osobe iz djelatnosti poljoprivrede koje kroz sredstva iz Proračuna osigurava Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija. Tako osim poticaja za podizanje novih višegodišnjih nasada i sredstva za osiguranja u poljoprivredi, ┼żupanijski proračun osigurava i subvencije poljoprivrednicima kao pomoć kod izrade dokumentacije za legalizaciju izgrađenih gospodarskih objekata u poljoprivredi, potpore u pčelarstvu, potpore za zdravlje i jačanje genetskog potencijala u stočarstvu, potpore za poticanje standarda ekonomske veličine te potpore za poticanje industrijske proizvodnje povrća. 

Manifestacija, osim promotivnog karaktera, veliku pa┼żnju usmjerava i na edukativni segment kroz stručna predavanja eminentnih stručnjaka koja će se odr┼żati u subotu 6. srpnja u 08,30 sati prije otvorenja središnje manifestacije, u prostorima Hrvatske gospodarske komore - ┼Żupanijske komore Koprivnica. Tematika ovogodišnjeg stručnog skupa je predstavljanje novog obrazovnog programa Srednje gospodarske škole Kri┼żevci namijenjeni povrtlarima te potpore male vrijednosti koje je ove godine Koprivničko-kri┼żevačka ┼żupanija pripremila za proizvođače povrća namijenjenog preradi.

 Nakon predavanja će izlagači na koprivničkom Zrinskom trgu sudjelovati u promotivno-prodajnoj izlo┼żbi pa će posjetitelji na jednom mjestu moći vidjeti i kupiti domaći luk, papriku, krastavce, rajčice, krumpir, kupus i brojne druge poljoprivredne kulture koje su dozrijevale na plodnoj podravsko-prigorskoj zemlji. 

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u subotu u 9,45 sati, a u 11,00 sati će se dodijeliti priznanja najljepše uređenim izlagačkim prostorima, dok će u 12,00 sati predstavnici ┼żupanijske uprave i Organizacijskog odbora manifestacije te uzvanici obići zaštićene prostore kri┼żevačke tvrtke KTC Agro d.o.o. za proizvodnju povrća u Sokolovcu.

Značaju ulogu u programu imat će i tvrtka Podravka, obzirom na suradnju sa ┼Żupanijom po pitanju povezivanja s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a ┼Żupanija će predstaviti i nove mjere po pitanju subvencije proizvodnje povrća.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e